• Hu
 • It
 • En
 • Kristályfestmények

  2017. január 29. vasárnap | Tóth Mónika
  Kristályfestmények

  Amikor festek nem tervezem meg előre, hogy mit és hogyan szeretnék festeni. Színek, ritkábban formák, amiket érzékelek egy-egy kép megfestése előtt. Minden festményem a pillanat energiájából születik, és ez az energia a színekbe rejtve tovább él a festményekben.

  Alkotásaim többsége nonfiguratív, melyekben a színek és a formák harmóniája adja a kép hangulatát.

  Bizonyos festményeibe azonban kristályok is kerültek. 😊

  2015 őszén ötlött fel bennem a gondolat, hogy vajon csillogó strasszkövek hogyan mutatnának a képeimben. Kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, így kezdtem el megalkotni azokat a festményeket, amelyekbe Swarovski kristályokat helyeztem el.

  Különlegesnek találom ezeket a kristályfestményeket, mivel – köszönhetően a Swarovski kristályok anyagösszetételének és vágási technikájának – a festmény színeit és ezzel együtt a benne lévő energiákat a kristályok felerősítik, és megsokszorozva azokat, kaleidoszkóp módjára szétszórják maguk körül.

  Minden kristályfestményt ragasztóanyag felhasználása nélkül készítek. Ahogy az olaj megszárad a vásznon, úgy rögzíti, úgy zárja magába a kristályokat.

  Az első kristályfestményeknél Swarovski strassz replica* kristályokat használtam. Ma már kizárólag eredeti Swarovski kristályokkal dolgozok, melyek csillogásukban és fényvisszaverő képességükben egyedülállóak.

  A Kristályfestményeket -hasonlóan a többi alkotásomhoz – a weboldal Festmények/Elérhető alkotások menüpontja alatt találod. Minden kristályfestmény technikai leírásánál feltüntetésre került, hogy Swarovski strasszköveket tartalmaz.

  A Facebook-on itt találkozhatsz velem: www.facebook.com/tothmonaarte

  (*Kiváló minőségű másolatok, melyek az eredetihez hasonló eljárással készülnek.)

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Mentés

  Kristályfestmények
  Kristályfestmények